5 tips til at blive bedre på ski

Er du interesseret i at blive en bedre skiløber, så er der gode grunde til at læse med her. Vi har fremsat 5 tips og råd, der skal gøre dig bedre til at stå på ski.

1. Træn teknikker: Vores første tip er, at du øver/forbedrer dine teknikker ved at stå på ski i en indendørs skihal, inden du tager afsted på din skitur. Hvis du booker en instruktør, har du super gode forudsætninger for at forbedre dit skiløb og få trænet de afgørende teknikker.

2. Book en skiinstruktør: Er du en helt ny skiløber, så vil det være nødvendigt, at du får undervisning fra en skiinstruktør på selve rejsen. En instruktør vil kunne give dig nogle fantastiske tips, der vil kunne forbedre dine teknikker og gøre, at du bliver mere sikker, når du står på ski.

3. Udstyret: Vores næste tip er, at du anskaffer dig noget godt skiudstyr. Det er super vigtigt, at dine ski, skistave og hjelm er i ordentlig stand og justeret til at passe din krop. Derudover skal dit skitøj naturligvis være behageligt og tilpasset temperaturen.

4. Din balance: Det er super vigtigt, at du er bevidst omkring dine bevægelser i overkroppen, idet for store bevægelser vil kunne påvirke din balance, når du står på ski, negativt. For meget bagvægt vil kunne være en stor hindring, der gør, at du hurtigt kan miste kontrollen over farten. Vær derfor opmærksom på at få skabt den helt rigtige balance i kroppen. Det gør du blandt andet ved at spænde op i mavemusklerne, have armene foran kroppen og bøje i knæ og hofter.

5. Dine rotationer: Det viser sig, at mange nybegyndere har problemer med at holde balancen, når de skal svinge fra side til side og ikke mindst rotere i svingene. Den primære årsag hertil er, at mange skiløbere primært benytter overkroppen til at dreje. Løsningen på dette problem er at lade benene gøre arbejdet i stedet for at lade rotationen ske i overkroppen. Det er i den forbindelse vigtigt, at du ikke er for stiv i dine ankler og knæ.

Ian Skrevet af: