Bedre søvn som skiløber: Sådan finder du den rette sengeramme

Vi ved det nok alle. Hvis vi skal præstere som skiløbere, er vi nødt til også at få en god søvn.

Men hvordan sikrer du så den gode søvn? Jo, her er der en masse aspekter, som du har mulighed for at skrue på. Eksempelvis din kost, din mentale sundhed og din indretning af soveværelset.

Netop indretningen af soveværelset vil jeg komme nærmere ind på i denne guide. Her får du nemlig en hurtig vejledning til, hvordan du finder den bedste sengeramme!

Definition: Hvad er i grunden en sengeramme?

Først og fremmest skal vi lige omkring, hvad en sengeramme egentlig er.

Jo, en sengeramme (også kaldet sengestel) er – som navnet antyder – rammen rundt om sengen. Når du køber en sengeramme, skal den derfor akkompagneres af en madras. Typisk vil dette være en springmadras eller skummadras.

Grunden til at mange vælger sengerammer frem for de færdige boxmadrasser, kontinentalsenge eller elevationssenge kan være flere. En typisk årsag er, at mange sengerammer er produceret med designet i centrum. En anden grund kunne være, at du allerede har en madras, som du ikke ønsker at skille dig af med.

Med definitionen på plads er vi nu klar til at se nærmere på, hvordan du finder den bedste sengeramme.

Få bedre søvn som skiløber – sengestel

1) Undersøg markedet for sengestel

Du finder i Danmark et væld af webshops, som sælger sengerammer. Således kan markedet være noget af en jungle at finde rundt i.

Du kan selv vælge at finkæmme markedet og på den måde finde dit sengestel. Dette er dog en lang proces for de fleste. En hurtigere måde til at skille skidt fra kanel er at benytte dig af guides. 

Eksempelvis har hjemmesiden Sengeguruen.dk på følgende link lavet en liste over de bedste sengerammer og sengestel.

2) Læg dig fast på din ønskede stil

Sengerammer kommer i mange former og størrelser.

Eksempelvis finder du på den robuste side af spektret i Danmark en række sengerammer i massivt træ… Disse er kendetegnet ved en høj byggekvalitet, og de vil således stå solidt i ethvert soveværelse. De er dog også typisk lidt til den dyre side.

I den billigere ende af spektret finder du en række sengestel i metal. Disse er spinklere konstrueret, mens metalkonstruktionen dog stadig betyder, at de ikke sådan lige falder fra hinanden.

Hvad der er den rigtige løsning for dig afhænger fuldstændig af dine præferencer og dit budget.

3) Research dine valgte sengerammer nærmere

Når du har fundet dig en 2-3 sengerammer, som du er interesseret i, er det tid til at undersøge dem grundigere.

En god måde på dette er, at søge efter sengerammens navn plus “anmeldelse” eller “test”. Noget andet du kunne gøre er at besøge de forskellige webshops, der sælger sengestellet for at se, om der ligger anmeldelser her. Og en tredje vej at gå er at gå på dit foretrukne onlineforum og spørge til andres meninger om den pågældende sengeramme.

Nu har du fået 3 tips til, hvordan du finder den bedste sengeramme. Husk dog på at hvis dit køb for alvor skal have betydning for din performance, så bør du også købe en god madras. Sådan én kan du heldigvis finde ved at gå igennem præcis samme proces:

  1. Undersøg markedet for madrasser
  2. Læg dig fast på dine behov / din ønskede stil
  3. Research dine valgte madrasser nærmere

God fornøjelse med jagten på den perfekte søvn!

Ian Skrevet af: