Efter en lang dag med hue på – brug shampoo

På skiferier er forbruget af huer ekstra stort. For at beskytte hovedet imod kulde og snavs, er huen en fast del af outfittet på en skitur. Det er rart for både hoved og øre at have noget, som holder på varmen, når du suser ned af pisterne i høj fart. Det er derfor næsten et must, at gå med hue, mens skiferien forløber sig. Det eneste minus er dog, at håret hurtigt tager skade af det store forbrug af hovedbeklædningen. Det kræver derfor, at du på skiferien, husker at pleje dit hår med en god shampoo

Håret lider under huen 

Når du på skiferie har haft hue på stort set uafbrudt, er det dejligt i forhold til varmen, men skidt for håret. Ved at lukke håret inde med huen, bliver det hurtigt tørt. Også den kolde luft er med til, at skabe både tørt hår og en tør hovedbund. Håret får derfor ikke den fugtighed, der er brug for, for at håret kan holde sig sundt. Dit hår har brug for frisk luft, for at holde sig sundt og stærkt, hvilket det ikke får, ved at lukke håret inde under huen. Derudover kommer der fedt og snavs fra huen, som sætter sig i hovedbunden. Det er derfor rigtig vigtigt, at du husker at vaske håret i en god shampoo, efter en dag på ski. Døjer du i forvejen med hårtab eller tyndt hår, er det især vigtigt at pleje håret på skiferien. Beskyt dit hår, og få tykkere hår med shampoo, som hjælper dig til, at holde håret sundt.

Dit hår har brug for en god portion næring, for at kunne vokse og blive stærkt. i perioder, som eksempelvis når du er på skiferie, charterferie eller andet, får du ikke den naturlige næring, som håret har brug for. Det er derfor vigtigt, i sådanne situationer, at pleje håret ekstra godt, for at holde det sundt. 

Beskyt håret på skiferien 

Ved at beskytte håret, mens du er på skiferie, kommer du ikke til at skulle døje med tørt og skadet hår, efter du er kommet hjem. Du beskytter blandt andet håret, ved at pleje det med gode produkter, som tilføjer de ekstra vitaminer og mineraler håret har brug for. Det er vigtigt at pleje håret hver dag på ferien, for at håret ikke skal tage skade. 

Det er ikke kun huen, der gør, at dit hår har brug for ekstra pleje på skiferien. Ofte går du rundt med vådt hår i kulden, hvilket heller ikke er godt for håret. Det udtørrer og stivner dit hår, og påvirker dermed hårvæksten. Med den rette pleje, kan du heldigvis komme disse problemer til livs, og du undgår derfor at skade håret. Ud over de gode produkter til håret, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan håret sidder, når du står på ski. Undgå hængehår, og sørg for at sætte håret op, eventuelt i en fletning, der kan være under huen. På den måde flyver spidserne ikke rundt i den kolde luft, og du beskytter derfor håret på bedst mulig vis. 

Ian Skrevet af: