Bogføring som en nystartet virksomhed

Når man er en nystartet virksomhed, er det vigtigt at holde styr på økonomien. Bogføring er en måde at holde et systematisk og nøje regnskab over virksomhedens transaktioner. Både når det gælder udgifter og indtægter. Der er nemlig nogle ting, som er vigtige at have styr på rent regnskabsmæssigt.

Det er en god idé, at du har din dokumentation i orden, hvis det nu skulle forekomme, at SKAT har brug for at se dine bilag. På samme tid gør du det også nemmere for dig selv, når du skal til at lave din selvangivelse og årsregnskab. Du kan dog altid få hjælp til at danne dig et overblik over din økonomi ved at outsource din bogføring. Men er du ikke sikker på, om du skal skaffe professionelt hjælp, eller om du skal gøre det selv, så læs videre.

Gør det selv-bogføring

Står du og overvejer at håndtere din egen bogføring, så skal du som det første overveje, hvordan du griber det hele an. Det er en god idé at sætte dig ned og sørge for, at du har styr på alle de små detaljer ved at føre regnskab over din nye virksomheds økonomi.

Derefter kan det klart anbefales at bruge et bogføringsprogram. Programmerne hjælper dig nemlig som regel med at holde styr på det hele. Der er visse ting som dit regnskab skal indeholde og med et bogføringsprogram, kan man typisk registrere flere ting på én gang. Du ville sagtens kunne finde et program på nettet, der ville hjælpe netop din virksomhed. I min søgen på internettet har jeg fundet frem til følgende hjemmeside, der hjælper dig med at finde det regnskabsprogram der bedst passer til dine behov. Mange af dem er gratis.

Sørg for at sætte nogle faste regler helt fra starten. Og vær ekstra omhyggelig. Det kan tage virkelig mange timer at rydde op, hvis der er blevet lavet mange fejlregistreringer. Så er det bedre, at din bogføring bliver håndteret på den helt rigtige måde allerede fra start.

At outsource bogføring

Hvis du ikke selv ønsker at bruge flere timer på at lave regnskaber, er det muligt at outsource din bogføring. På den måde kan du få hjælp fra professionelle, der specialiserer sig i økonomi og måske har mange års erfaring med andre nye virksomheder. Det kan være et kompliceret område, så med hjælp fra en bogfører får du også en smule frigivet tid, som du kan bruge på at arbejde med andre opgaver, du måske er bedre til.

At hyre en professionel bogfører, der kan holde skarpt øje med din økonomi, kan i sidste ende hjælpe dig med at optimere din virksomhed. Det skal dog lige siges, at selvom du hyrer en til at hjælpe dig, er der stadig ting, du skal gøre på sidelinjen. Som at have et vågent indblik i dit eget regnskab.

Uanset om du vælger at ordne din egen bogføring eller hyrer en til at gøre det for dig, så kan du altid spørge om hjælp, hvis du er i tvivl. Kun sådan bliver du bedre. Du kan f.eks. søge hjælp fra SKAT. De har lavet en bogføringsguide, som du kan finde ved at følge dette link: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234859